10.8 C
Скопје
3. декември 2023
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
СВЕТ

Истражување: Околу 51 отсто од Британците сакаат да останат во ЕУ

Според најновата анкета на агенцијата за истражување „БМГ“, околу 51 отсто од Британците би сакале да останат во ЕУ. Истото истражување покажува пак дека 41 отсто од нив би сакале да го напуштат европското семејство.
За овие резултати се косултирани милења на 1.400 луѓе и се пресвртница во однос на резултатите на минатогодишниот референдум за ова прашање. Објавени се во моментот кога Британија влегува во друга фаза на преговорите за истапување, кога ќе стане збор за односите во трговијата.