5.8 C
Скопје
4. март 2024
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
МОЗАИК

Пастата за заби може да ви помогне речиси во секоја ситуација…

Знаете ли кои се благодетите на обична паста за заби? Кидспот ви пренесува бројни идеи за кои можете и треба да користите паста за заби наместо непотребно да „фрлате“ пари.
Пастата за заби нанесете ја на местото каде ве каснал комарец и ќе го намалите чешањето.
Доколку ви се заглавила мастика во косата, пастата за заби ефикасно ќе ја отстрани.
Го чисти бигорот и одводите во купатило.
Од кожата може да ги отстрани флеките од фарба за коса.
Од ткаенини може да отстрани дамки.
Со паста за заби можете да пополните помали дупки на ѕидот.
Го чисти пластичниот намештај, како столчиња и маси во градина. Чисти и накит, фарови на автомобили…
Со паста за заби можете да полирате сребро.
Дури и можете да залепите постер во детска соба.