10.8 C
Скопје
28. февруари 2024
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
МОЗАИК

Баби нападнаа девојка која не им станувала во автобус – но горко се покајале…

Возењето со автобус е посебно напорно за постарите лица, но понекогаш има и ситуации кога на некој му е уште потешко. Ова искуство од градскиот превоз го пренесуваме од Фејсбук страницата „Што ми се случи денес?“.

– Денес во автобус една девојка седи и се гледа од далеку дека не и е добро, буквално бледа како крпа во лицето. Влегоа неколку постари госпоѓи и тргнаа да ја караат веднаш. „Како не е тие срам девојко а не станеш на постари луѓе, какво е тоа непочитување и безобразие!“ Девојката од срам стана и во истиот момент падна и се онсвести. Веднаш притрчав и ја извадив од автобусот додека бабите само гледаа! Повикав брза помош, се исостави дека декавојката има рак и дека и останале неколку месеци живот, а таа сеуште се бори! Никогаш не ги проценувајте луѓето„на прва’, без обзир што мислите дека сте постар, па со тоа и да мудрувате.