29.8 C
Скопје
26. септември 2023
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
МАКЕДОНИЈА

Строги контроли и санкции за неовластено депонирање и палење отпад

Инспекциските служби на општина Ѓорче Петров најавија дека ќе вршат зачестени контроли и санкционирање на прекршителите, согласно со законската регулатива откако во изминатите денови било забележано депонирање и палење отпад во депонијата во Ново Село – кај пречистителната станица, без овластување од страна на општината.
Акцијата е во координација со припадници на Министерството за внатрешни работи. Истовремено, оваа мерка се презема и заради енормното загадување во овој период од годината и поради ублажување на последиците од истото.
Од општината апелираат на совесност од граѓаните и максимално почитување на Законот за јавна чистота.