10.8 C
Скопје
28. февруари 2024
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
МОЗАИК

Сите мислеле дека е луд… Но она што го направил овој човек е повеќе од импресивно!

Столаријата е древен занает за кој ви се потребни години работа и труд. Поради тоа рачно изработените парчиња се толку вредни.

Еден столар од Холандија ги искористил своите вештини за да направи нешто навистина импресивно. Идејата му дошла во сон, а кога почнал да работи, сите мислеле дека полудел. Но, кога конечно завршил, сите останале без зборови!

Џон Хуиберс не е обичен столар, а доказ за тоа е овој масивен брод. Тој сакал да направи реплика на Ноевата арка…

Арката е поголема од фудбалско игралиште и може да прими повеќе од 5.000 луѓе…