13.8 C
Скопје
28. мај 2024
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
МОЗАИК

Напуштена срна била пронајдена без нога. Погледнете што овие кучиња направиле со неа (Видео)

Животот не бил лесен за Руди кога била малечка. Два дена откако била родена, странци ја одвеле на ветеринар бидејќи изгубила една нога.

Немале појма како тоа се случило, но знаеле дека медицинската помош е единствена надеж да преживее.

Потоа се појавил нов проблем: каде ќе живее Руди? Кој ќе се грижи за неа додека не оздрави?

Една од техничарките во ветеринарната служба сметала дека Руди совршено ќе се вклопи во нејзиното семејство. Првите неколку дена било непријатно за Руди, но жената останала уверена дека направила вистинска одлука.

Откако поминала малку време на навикнување на чудниот начин на живот во новиот дом, Руди пронашла среќа. Научила да оди без една нога, почнала да јаде редовно и да си игра со другите животни.

Наместо да ја игнорираат, семејните кучиња ја прифатиле. Руди своите денови сега ги поминува трчајќи околу со своите пријатели.

Никој не може да остане рамнодушен кога Руди е во близина…

Погледнете го ова видео и дознајте повеќе за Руди. Оваа срна е доказ дека дури и повредено животно може да живее среќен и исполнет живот.