10.8 C
Скопје
26. февруари 2024
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
МОЗАИК

10 забранети оружја кои не смеат да се користат во војна! (ВИДЕО)

И покрај познатата изрека дека во љубовта и војната сè е дозволено, состојбата на терен е поинаква.

Некои од најбруталните оружја кои луѓето ги осмислиле целосно се забранети за користење во војна.

Една од работите кои се забранети се пластичните мини бидејќи не е можно да се детектираат. Иако веројатно мислите дека тоа нема смисла бидејќи поентата е мините да останат скриени и да ги изненадат непријателите, изгледа дека убивањето со осакатување на непријателот е дозволено „само во границите на нормалата“.

Како да војната не е доволно апсурдна сама по себе, некои правила допринесуваат дополнително во тој апсурд.

Погледнете го видеото: