Мислела дека е побрза од подвижен мост, имала луда среќа, секунди ја делеле од трагедија (Видео)

Одделението за јавен превоз во сојузната држава Висконсин објави снимка од надзорна камера која прикажува неверојатна незгода на една велосипедистка.

Жената се обидела да премине подвижен мост кој во моментот кога стигнала веќе почнал да се подигнува. Мислела дека сепак ќе успее да премине, но она што се случило за малку ќе ја чинело живот.

Имено, заедно со велосипедот паднала во процепот, а бидејќи мостото продолжил да се подигнува постоела опасност механизмот на мостот да ја здроби. За среќа, нејзината несреќа навреме била забележана, а механизмот на мостот бил запрен.

Жената била извлечена од процепот и завршила во болница со повреди на лицето.