Дали светот конечно доби наследник на познатиот Брус Ли?

Рисеи Имаи има осум години. Живее во Јапонија, а актерот и мајстор во боречки вештини Брус Ли му станал пример благодарение на филмовите кои ги гледал со родителите.

Поради Брус Ли почнал да тренира под надзор кога неговиот талент за боречки вештини бил потврден.

Денес прави склекови, оди на раце и вешто изведува бројни боречки зафати.

Неверојатно зрел за своите години, во разговор со новинарите изјавил дека некогаш е премногу брз, некогаш спор, но дека му е важно од ден во ден да станува сè подобар.