Со голем кран сакал да помести брод во река… Набрзо сфатил каква грешка направил (Видео)

50 тони тежок кран се превртил во река, откако еден работник со кранот се обидел да спушти брод во водата.

Драматичната снимка забележана од страна на работниците, прикажува жолта дигалка како носи голем брод над водата на пристаништето во јогуисточниот дел Иркутск во Русија. Шокираните работници не можеле да веруваат што се случува пред нивните очи.

Работникот кој управувал со кранот, за среќа, не претрпел никакви повреди.