Урнебесна брканица: Агресивен ној трчал по велосипедисти (Видео)

Дека нојот е најголема птица на светот, веројатно веќе ви е познато.

Но, дали сте знаеле дека ова животно може да достигне брзина поголема од 40 километри на час?

Тоа ја прави најбрза птица. Со оглед на тоа, не е ни чудно што нојот од виедеоснимката успешно трчал по велосипедистите неколку минути.

Причината за тоа е изразената агресивност кај мажјаците, така што нападите на луѓе баш и не се ретка појава.

Во тренд…