Видео: Силно невреме во регионот – откорнати дрва и кровови, а авионите не можат да слетуваат

Силен ветер кој денеска дува во Сараево направил штета и предизвикал проблеми на Меѓународниот аеродром во тој град.

Ветерот соборил дрва, а пожарникарите веднаш стигнале на местото на настано

Станува збор за мала штета, но повредени нема.

Силниот ветер оневозможил и слетување на авиони на Меѓународниот аеродром во Сараево, неколку летови се откажани, додека други се вратиле а дестинацијата од која полетале кон главниот град на БиХ.