Амди Бајрам вечерва со неочекуван потег: Еве што изјави во емисијата “Само вистина”

Амди Бајрам вечерва е гостин на „Само вистина“ на Канал 5 телевизија каде на прашањето дали останува на тоа секогаш да биде со власта, тој одговори дека тоа е точно.

-Точно е дека јас сум секогаш на власт. Секогаш сум кажувал дека кој е на власт, јас сум со вас.

– Нормално е да бидеш во власта, бидејќи јас сум единствен Ром во Собранието и сам ништо не можам да направам. Груевски доста направи за нас Ромите и јас тоа го ценам, рече Амди Бајрам.

– Задоволни сме од таа коалиција, но со заминувањето на Груевски и јас ја напуштив таа коалиција, рече Бајрам.