Цената на горивото „скока” со месеци – колку ќе поскапи дизелот овој пат?

Со новата одлука на Регулаторната Комисија за енергетика, малопродажната цена на бензинот ЕУРОСУПЕР БС-95 се зголемуи за 0,50 ден/лит во однос на цената утврдена со Одлуката од 22.01.2018 година и со тоа цената на ЕУРОСУПЕР БС- 95 изнесува 68,00 ден/литар што значи уште едно поскапување.

Цената на дизелот остана иста, но сепак периодов се движи околу 60 денари.

За помалку од шест месеци горивата поскапеа за 15 денари.

Останува да видиме дали не чека ново поскапување со наредната одлука на РКЕ која ќе биде позната на 19-ти февруари.

Во тренд…