Земал жена за заложник и се заканувал дека ќе ја убие. Добро обратете внимание на 0:15 секунда (Видео)

Земал жена за заложник и се заканувал дека ќе ја убие. Добро обратете внимание на 0:15 секунда (Видео)

Заложничките кризи можат да бидат многу непријатни, па токму поради тежината на проблемот во помош се повикуваат високо обучени специјалци со цел на што полесен и побезболен начин да ја решат ситуацијата.

Кога еден човек со нож во рака земал една жена за заложник во хотел во Кина, обичните полицајци не му можеле ништо, односно никој немал доволно храброст да го нападне вооружениот човек.

Меѓутоа, по некое време во целата ситуација се вмешал и еден специјалец и со неверојатен потег го совладал напаѓачот.

Погледнете како изгледало…