Ставил монета во куп мрави – нивната реакција ќе ве зачуди! (видео)

Мравите се инсекти кои живеат во големи заедници. Се разликуваат како „работници“ и „војници“.

Овие инсекти се способни да носат многу поголема тежина од сопствената.

Сега, студентите и професорите на универзитетот во Џорџија одлучиле да откријат како мравите во голема група реагираат на тврди објекти и течност.

Тие се толку добро организирани, што можат да се соединат едни со други и да се спасат од давење. Кога меѓу нив ќе фрлите монета, ќе формираат редови и ќе соработуваат така што никоја од нив нема да биде повредена.

Погледнете:

Во тренд…