Снегот направи хаос на патиштата – неисчистени и непроодни, еве што се случува

Врнежите од снег на Стража предизвикаа проблеми за возачите.

Патот не е исчистен и многу возила останаа блокирани крај и на патот.

Според изјави на очевидци, завеани се камиони и автомобили, а среде патот има заглавено комбиња.

Освен снегот, сообраќајот на Стража го отежнува и маглата.

Според последните информации од АМСМ, видливоста е намалена до 100 метри.

Сообраќајот за секакви видови на возила е во прекин и на патот Ресен – Битола, кај Ѓавато.

Во тренд…