Скопјанец се вработил со лажна диплома од српско техничко училиште

Против 44-годишниот М.П. од Скопје полицијата поднесе кривична пријава поради сомнение за сторено кривично дело фалсификување исправа.

Како што информираат од МВР, во текот на 2013 година, пријавениот за вработување во Управата за водење на матичните книги во Скопје, приложил диплома со невистина содржина за положен четврти степен издадена од техничкото училиште „Зеќир Мусиќ“ од Србијa.

Во тренд…