Ова никој не го очекуваше: Мерцедесот кој беше нарачан за Груевски ќе се продава за три пати пониска цена

Владиниот портпарол Миле Бошњаковски по денешната седница на Владата преку видео на Твитер соопшти дека мерцедесот од 600.000 евра кој беше набавен по барање на поранешниот премиер Никола Груевски, ќе биде ставен на електронско јавно наддавање. Почетната цена ќе му биде 230.000 евра.

Меѓу информациите кои ги соопшти Бошњаковски беше и таа дека се добиени финалните бројки од акцијата „Ден на дрвото“

-Помеѓу 2008 и 2016 година потрошени се речиси 18 милиони евра со успешност на засадени садници од само 21 процент. Потрошени се 31 милион денари за палми со процент на успешност нула, рече Бошњаковски.

Во тренд…