Џафери и пратениците на конференција за градење ефикасен парламент

Претседателот на Собранието, Талат Џафери, и 30-ина претставници од сите политички партии застапени во Собранието, парламентарните служби, Парламентарниот институт и претставници на граѓанското општество, од утре до 16 февруари ќе учествуваат на конференција што ќе се одржи во Вилтон Парк, Велика Британија.

Конференцијата е на тема „Градење ефикасен и независен парламент на Република Македонија“ во организација на британската амбасада и Вестминстер фондацијата за демократија, соопштија од Собранието на Република Македонија.

Во тренд…