Чудо во Велика Британија: Го изгубила синот, а 17 дена подоцна родила негова близначка

Девојчето кое останало 17 дена во мајчиниот стомак, откако нејзиниот брат близнак бил мртвороден, преживеало.

Гема Бриант, мајка на близнаците, рекла дека тагата поради загубата на синот и радоста поради родената ќерка Лекси е вистински ролеркостер од емоции.

Откако во 21-та недела го изгубила синот, лекарите ја предупредиле неа и нејзиниот сопруг дека другото дете ќе биде родено за три дена со мали шанси за преживување.

Меѓутоа, поминале 17 дена, а Гема повторно се нашла во салата за породување.

Породувањето поминало како што треба, а нејзините шанси за нормален живот се сè поголеми.

Лекарите рекле дека тоа е прв случај каде разликата помеѓу раѓањето на близнаци била толку голема, пишува Хул Дејли Мејл.

Фото: Хул Дејли Мејл

Во тренд…