Општина Центар гради потпорен ѕид што ќе штити куќи на Водно

0 Shares

Од Општина Центар информираат дека работат на решавање на проблемот со ерозија на земјиштето на улица „Христо Чернопеев“ на Водно.

Од таму соопштуваат дека почнала изградбата на потпорен ѕид во должина од 15 метри и висина од 8 метри.

„Жителите реагираа и бараа од Општината да ги заштити од секојдневните опасности од слегнување, лизгање и ерозија на земјиштето. Постоеше потенцијална опасност од лизгање на куќите од улицата ‘Славејко Арсов’“, велат од општината.

Градоначалникот на општина Центар за наредната недела закажал состанок со директорот на ИЗИС за да се утврдат критичните точки на територијата на општината каде што нема да се издаваат одобренија за градење.

Во тренд…


0 Shares